Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Tips voor het onderhouden van je parasol

5 februari 2017, door Marieke

Tips voor het onderhouden van je parasol

Een parasol biedt je schaduw tijdens zonnige dagen, heerlijk! Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier beleven van je fijne parasol. Om dit te realiseren is het belangrijk je parasol goed te onderhouden. In deze blog lees je handige onderhoudstips voor je parasol en ik leg uit hoe je deze in de wintermaanden opbergt.

Parasol schoonmaken

Als je een parasol regelmatig schoonmaakt behoudt hij zijn kwaliteit. Zie je dat er viezigheid op het doek of de stok zit? Probeer dit dan te verwijderen met een droge doek. Wanneer de vlek niet verdwijnt, maak dan een sopje van water en groene zeep. Maak vervolgens een doek of borstel hiermee nat en boen over de vuile vlekken. Nadat je dit hebt gedaan spoel je de parasol af met lauw water en je parasol is weer schoon! Ik adviseer om de parasol aan de lucht te laten drogen.

Het is ook mogelijk om het doek van je parasol af te halen en deze te weken in een sopje van groene zeep en water. Haal je parasoldoek uit het sopje als de vlekken zijn verdwenen. Spoel je parasoldoek vervolgens goed uit met lauw water en laat deze aan de lucht drogen.

Tip: ik raad af om het doek van een parasol te strijken, stomen of centrifugeren. Ook het gebruiken van andere schoonmaakmiddelen als bleek of allesreiniger raad ik af. Dit komt de kwaliteit van de parasol namelijk niet ten goede.

Parasol onderhoud en bescherming

Je weet nu dat het belangrijk is om je parasol schoon te maken. Maar wat net zo belangrijk is, is het onderhoud van je parasol. Wat je hiervoor nodig hebt is een beschermhoes voor je parasol. Een parasolhoes heeft de volgende voordelen:

  • Een parasolhoes beschermt je parasol tegen regen. Een parasol kan tegen enkele regendruppels, maar niet tegen een flinke regenbui. Een parasol heeft namelijk niet dezelfde functie als een paraplu. 

  • Een parasolhoes beschermt je parasol tegen zonlicht en voorkomt zo dat deze verkleurt. 

  • Een parasolhoes voorkomt weer-en schimmelplekken. Denk er wel aan om de beschermhoes er pas omheen te doen als de parasol helemaal droog is. 

Beschermhoes voor een parasol

In de winter heb je (helaas) geen parasol nodig. Als het mogelijk is raad ik aan de parasol op een droge plek op te bergen, bijvoorbeeld in een schuur. Lukt dit niet? Laat je parasol dan buiten staan met daaromheen een parasolhoes.

Heb je nog vragen over het onderhoud van je parasol? Neem dan contact met mij of één van mijn collega’s op. 

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden