Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Onderhoud aluminium tuinmeubelen

Marlies 24 september 2018
Onderhoud

Tuinmeubelen van aluminium zijn uitermate geschikt als buitenmateriaal. Bij veel van onze tuinmeubelen is zichtbaar of onzichtbaar gebruik gemaakt van aluminium. Enkele productgroepen met aluminium zijn bijvoorbeeld onze aluminium tuinsets of aluminium ligbedden. Aluminium tuinmeubelen zijn gemakkelijk te onderhouden.

In dit blogbericht lees je over:

Hoe onderhoud je aluminium tuinmeubelen?

Ondanks dat aluminium tuinmeubelen onderhoudsarm zijn, betekent dit niet dat deze meubelen onderhoudsvrij zijn. Om de levensduur te verlengen, is het belangrijk de meubelen periodiek af te nemen met een doek. Hierdoor hecht vuil niet aan het materiaal.

Let bij het kopen van aluminium tuinmeubelen op de manier waarop het aluminium is gebruikt. Bij gepoedercoatte aluminium tuinmeubelen wordt de kleur er op gebrand, waardoor het meubelstuk een betere bescherming krijgt tegen vuil. Bij al onze tuimeubelen is het zichtbare aluminium standaard gepoedercoat. Dit verlaagt de onderhoudsintensiviteit.

Onderhoud aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

Aluminium tuinmeubelen zijn schoon te maken met veel water en groene zeep. Gebruik nooit scherpe of agressieve reinigingsmiddelen. Gebruik de groene zeep in combinatie met een zachte borstel of doek. Maak daarnaast ook nooit gebruik van een hoge drukreiniger.

Advies voor aluminium tuinmeubelen

Ons advies is om aluminium tuinmeubelen niet af te dekken met een zeil of hoes. Door tuinmeubelen af te dekken met een hoes bestaat de kans dat ze 'stikken'. Hierdoor kunnen afdrukken en/of vlekken op het aluminium ontstaan, die niet schoon te poetsen zijn. Onze aluminium tuinmeubelen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Om de levensduur van aluminium tuinmeubelen te verlengen, raden we je aan om de tuinmeubelen binnen op te bergen in de wintermaanden.

Eigenschappen van aluminium tuimeubelen

Aluminium heeft enkele eigenschappen, namelijk dat het:

  • Sterk is
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Niet kan doorroesten
  • De buitentemperatuur aanneemt (dus niet gloeiend warm in de zomer)
  • Onderhoudsvriendelijk is

Assortiment aluminium tuinmeubelen

Kees Smit Tuinmeubelen heeft het grootste assortiment aluminium tuinsets, aluminium loungesets, aluminium tuintafels, aluminium tuinstoelen, aluminium ligbedden en aluminium tuinbanken.

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden