• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Je dakterras inrichten doe je met deze tips

Je dakterras inrichten doe je met deze tips

Wonen in de grote stad betekent veel gezelligheid. Er is altijd wel iets te doen. Alleen als de zomerse temperaturen aanbreken mis je soms wel een tuin. Met de komst van penthouses en allerlei appartementen zijn de dakterrassen ontstaan. Een plek voor jezelf waar ook jij kunt genieten van het buitenleven. Heb jij ook een dakterras, maar kan deze nog wel wat sfeer gebruiken? Lees dan deze blog met tips voor het inrichten van je dakterras.

Hoe een dakterras inrichten?

Voordat je begint met het inrichten van je dakterras zul je eerst een aantal keuzes moeten maken. Welke functie gaat jouw terras krijgen? Wil je het vooral gebruiken om te zonnen en te loungen? Of ben jij meer van het uitgebreid tafelen met familie of vrienden? Hoe groter je dakterras is, hoe uitgebreider jij de indeling kunt maken.

De indeling begint met de vloer. Een houten vlonder geeft jouw dakterras een warme uitstraling. Hier loop je ook fijn met blote voeten op. Daarnaast is het vaak zo hoe hoger je zit, hoe mooier het uitzicht is. Wil je toch liever wat beschutting? Denk dan eens aan een kamerscherm of ga te werk met planten. Hiermee creëer je een mooie groene afscheiding dat zorgt voor wat meer privacy. Maak ook plek voor een barbecue of een buitenkeuken. Zo ben je nog vaker op je dakterras te vinden.

Staat jou terras de hele dag in de zon? Heerlijk! Voor een knusse sfeer en de nodige schaduw is een parasol of schaduwdoek een goede oplossing. Wil je graag stijlvol je dakterras inrichten? Kies dan jouw favoriete tuinstijl en laat je hierdoor inspireren. Ga je voor een strakke indeling of ben je meer van een mediterrane stijl?

Groen op een dakterras

Houdt jij van de natuur en wil je dit op je terras laten terugkomen? Dit is makkelijker te realiseren dan je denkt. Door diverse tuinelementen naar je dakterras te halen, schep je eenvoudig een botanische sfeer. Met kleurrijke bloemen en planten kom je al heel ver. Plaats deze in een grote plantenbak of juist in mooie potten. Heb je al eens nagedacht over een gazon op je dakterras? Dit is zeker mogelijk en geeft je een heerlijk tuingevoel. Houdt je van tuinieren? Misschien is dan een grote moestuinbak iets voor jou. Hoe dan ook, door natuur toe te voegen aan je terras heb jij een eigen groene wereld midden in de drukte van de stad.

Tuinmeubelen voor een dakterras

Tuinmeubelen mogen natuurlijk niet ontbreken op een dakterras. Wil je graag buiten dineren? Ga dan voor een tuinset. Is je dakterras bedoeld om heerlijk te ontspannen? Bekijk dan eens onze loungemeubelen. Voor een klein dakterras is een dining loungeset wellicht een mooie aanwinst. Dankzij de hoge tafel hoef je bij deze loungeset niet met een bord op schoot te eten. Je kunt vanuit de loungeset aan tafel eten. Zoek je meer tuinbanken voor een klein balkon? Bekijk dan onze balkon loungebanken.

Kies voor materialen en kleuren die passen bij jouw favoriete tuinstijl. Zo past aluminium goed bij modern en zijn felle kleuren perfect voor een Ibiza stijl. 

Je dakterras beschermen tegen weersinvloeden? 

Wij raden bij dakterrassen meubels met meer gewicht aan. Denk hierbij aan houten meubels zoals de ROUGH collectie. Wees voorzichtig met lichtgewicht meubelen zoals een tafel van aluminium of een kunststof stoel. 

Op een dakterras of balkon is de kans op windschade hoger dan bij een terras op de begane grond. Dit komt doordat de wind op het oppervlak meer geremd wordt dan op hoogte. Zie je de bui al hangen en begint het te stormen? Zet de tuinmeubelen dan zo dicht mogelijk bij de muur van je woning. Om geen risico te lopen bevestig je alle tuinmeubelen aan elkaar door middel van een spanband of touw. Door dit strak aan te trekken voorkom je het wegvliegen van je kostbare tuinmeubilair. 

Kan ik mijn tuinmeubelen het hele jaar door buiten laten staan? 

De tuinmeubelen van Kees Smit zijn van hoge kwaliteit en kunnen zonder overkapping het hele jaar door buiten blijven staan. Met een beetje zorg zullen de meubels lang mooi blijven. Als u de meubelen in de herfst en de winter op een droge plek opbergt, gaan ze natuurlijk langer mee. Het is belangrijk dat de kussens iedere dag droog opgeborgen worden. Zo worden lelijke (water)vlekken vermeden en trekt er geen vocht in de vulling. Hiermee behoudt de stof langer de levendige kleur.

Accessoires voor de juiste stijl

Voor een fijne sfeer op je dakterras zijn accessoires een geweldige aanvulling. Subtiele verlichting voor zwoele zomeravonden bijvoorbeeld. Met kaarsjes of een lampjessnoer breng je al veel gezelligheid naar je terras. Een mooi tuinaccessoire van Kees is een dienblad. Deze zet je eenvoudig op een hocker of op de eettafel. Welk dienblad past bij jouw tuinstijl? Weet je wat ook veel doet met je terras? Een gaaf vloerkleed die geschikt is voor buiten. Dit maakt van jouw dakterras een tweede woonkamer.

Met bovenstaande tips zal een dakterras inrichten geen probleem zijn. Met een paar simpele stappen heb je je dakterras omgetoverd tot je eigen vakantieparadijs.