Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Onderhoud granieten tuinmeubelen

Marlies 21 maart 2018
Onderhoud

Graniet is zeer sterk en heeft een luxe uitstraling. Ook is het makkelijk te onderhouden, maar hoe doe je dit? In deze blog lees je alle ins en outs over tuinmeubelen van graniet.

Granieten tuinmeubelen zijn uniek. Dit komt door de bijzondere structuur en kleur. Graniet komt in verschillende tuinen tot zijn recht. Door een granieten tafel te combineren met kunststof vlechtwerk stoelen, creëer je een landelijk sfeer. Graniet in combinatie met RVS zorgt juist voor een modern en strak geheel. Je merkt het misschien al wel, graniet kan altijd! Navigeer gemakkelijk naar het onderwerp waar jij informatie over wilt:

Verschillende soorten graniet

In het assortiment van Kees Smit Tuinmeubelen komen op dit moment twee verschillende soorten granieten voor: gepolijst graniet en satinado graniet. Graniet is vorstbestendig en kan dus altijd buiten blijven staan. Ook wordt elk granietsoort in de zon warm. Tip: door een parasol boven je gepolijste tafel van graniet te plaatsen, creëer je schaduw en wordt je tafel minder warm!

Lees per graniet soort de eigenschappen:

Gepolijst graniet

  • Glanzende uitstraling
  • Bevat een gepolijste laag, waardoor vuil niet intrekt

Satinado graniet

    • Gezoet

  • Matte uitstraling
  • Bevat meer verschillende kleuren. De fossielen zijn beter zichtbaar

Granieten tuinmeubelen schoonmaken

Het is belangrijk een vuil granieten tuinmeubelstuk zo snel mogelijk schoon te maken. Is er per ongelijk sap of rode wijn op een granieten tafel gemorst? Dep het dan direct op met een schone doek. Hiermee voorkom je dat het intrekt.

Ondanks het reliëf in graniet zijn tuinmeubelen van graniet of waarin graniet is verwerkt, glad. Granieten tuinmeubelen zijn hierdoor gemakkelijk af te nemen met een doek en te onderhouden. Is een vlek niet weg nadat je het met een droge doek hebt proberen weg te deppen? Neem dan een zachte borstel of doek met veel water en groene zeep. Hiermee maak je je granieten tafel in een handomdraai weer mooi schoon. Let wel op dat je niet met harde voorwerpen je granieten tuinmeubelstuk schoonmaakt, zoals met een schuurspons of staalwol. Dit levert krassen op.

Onderhoud graniet

Graniet hoeft niet vaak onderhouden te worden. Door granieten tuinmeubelen schoon te maken op bovengenoemde wijze, behoud graniet zijn mooie uitstraling. Daarnaast staat een pot of plant op tafel erg gezellig, maar verplaats deze regelmatig, want het kan kringen achterlaten op de granieten tafel. Daarnaast raden wij aan geen gebruik te maken van afdekhoezen. Deze hebben wij in het verleden in het assortiment gehad, maar zijn hier weer vanaf gestapt. Onder zo'n hoes kan vocht zich vrij eenvoudig ophopen. Hierdoor kan het meubel niet ademenen en zal het vocht in uw meubel trekken. Dit veroorzaakt lelijke vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Wij adviseren daarom uw tuinmeubelen op te bergen in de wintermaanden. Als dit niet mogelijk is, kunt u ze onafgedekt buiten laten staan.

Bij Kees Smit tuinmeubelen zijn naast granieten tafels ook granieten parasolvoeten te verkrijgen. Ook deze hebben een mooie luxe uitstraling en zijn een stevig houvast voor je parasol.

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden