Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Tuintrends 2019 – 5 tuin ideeën voor het nieuwe seizoen

Nicole 9 januari 2019
Tips & Trends

Wat zijn de tuintrends van 2019? Laat je in deze blog inspireren voor een nieuw tuinseizoen. Onze trendwatchers zijn op zoek gegaan naar de nieuwste trends voor het buitenleven. Met vijf verschillende thema’s laten we je trendy tuin ideeën zien voor 2019. Welke trend is jouw favoriet?

Tuintrend 1: Groen

De eerste trend voor in de tuin is groen. Weg met de bestrating, hallo natuur! Het gebruik van natuurlijke materialen is hierbij erg belangrijk. Denk aan hout en riet en uiteraard planten, veel planten. Dit thema focust zich op de combinatie van mens en milieu. Een duurzame tuininrichting sluit hier volledig bij aan. Zo zien we de zwemvijver weer terugkomen in de tuin. Een verfrissende duik in natuurlijk water, heerlijk toch? De kleur groen staat centraal bij deze trend. Van olijfgroen tot aan grasgroen. Mix deze groene tinten weer met een andere natuurlijke kleur zoals bruin. Denk aan een houten tuinafscheiding of een houten vlonder. Wat vind jij van deze trend?

    

Tuintrend 2: Warmte

In huis zijn we al bekend met warme kleuren. Kijk maar naar de kleur van het jaar van Flexa: Spiced Honey. Deze kleur heeft een warm karakter en in 2019 gaan we deze ook in de tuin terugzien. Trend twee focust zich op warme kleuren en warme materialen buiten. Van de warme kleur van brick (baksteen) tot aan okergele tinten in de tuin. Bij deze trend is het erg mooi een uitstapje te maken naar een andere cultuur. Met de juiste aankleding haal je al snel een beetje Afrika naar je eigen balkon of tuin. Ga voor kleurrijk aardewerk en fijne stoffen. Het warme fluweel doet komend seizoen ook zijn intrede in de tuin. Dit trendy materiaal gaan we allereerst terugzien in tuinkussens. Erg leuk bij dit thema is een kleurrijk vloerkleed in de tuin. Ook die trend is van binnen naar buiten gewaaid ;-).

Tuintrend 3: Contrast

Het thema van de derde trend is contrast. Opvallend bij deze trend is dat veelal een statement op het terras wordt gemaakt. Zoals een modieuze loungeset, die in zijn eenvoud het terras vult. Of maak een statement met kleur. Laat dan meerdere kleuren met elkaar de strijd aangaan in de tuin. Voor welke kleuren je dan moet kiezen? Dat is geheel aan jou. Als het maar niet overduidelijk op elkaar is afgestemd. Zoek het contrast op. Daarnaast is het erg trending om te mixen in materialen. Clash met bijvoorbeeld hout, staal, touw, aluminium en kunststof in de tuin. Het samenstellen van je inrichting is een mooie uitdaging bij deze trend, ga jij hem aan?

Tuintrend 4: Puur

Terug naar de basis. Puur is de vierde trend voor in de tuin. Met ronde vormen en lichtere kleuren tover jij jouw balkon of tuin om tot een trendy oase. Met een witte basis aangevuld met lichtgrijs of pastelkleuren kom je al een heel eind. Leg een rond terras aan en vermijd strakke hoeken. Je zou deze trend ook wel een beetje minimalistisch kunnen noemen. Door te kiezen voor fragiele elementen in de tuin laat je namelijk zien dat je eenheid waardeert. Zoek met deze trend de rust op. Of zoals we bij Kees zeggen: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Tuintrend 5: Samen

In ons steeds drukker wordende leven is tijd voor elkaar een bijzonder moment dat je met beide handen moet aangrijpen. Richt je tuin daarom zo in dat je zoveel mogelijk van elkaar geniet als je samen bent. Een gezellig terras past hier goed bij. Van een hoge bartafel tot aan een knusse loungeset. Om ook in de late uurtjes van elkaars gezelschap te genieten is aangename warmte geen overbodige luxe. Kijk of je ruimte hebt voor een mooie tuinhaard of een ander warme sfeermaker. Met kids mag een speelplek natuurlijk niet ontbreken. In eigen tuin, genieten van het buitenleven en elkaar. Wat wil je nog meer?

Welke trend is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie!

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden