• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

3 tips voor het inrichten van je tuinkamer

Tuinkamer inrichten tips

Het liefst zitten we de hele dag buiten te genieten van het weer. Helaas schijnt de zon niet altijd en het waait ook nog wel eens flink. Dan verhuizen we al snel naar binnen. Met de komst van tuinkamers hoeft dit niet langer. Een geweldige kamer waar huis en tuin samenkomen. Zoek je inspiratie voor een eigen tuinkamer? Lees dan snel verder en ontdek onze tips.

Wat is een tuinkamer nu eigenlijk?

Een tuinkamer is een verlengstuk van je huis in je tuin. Het is een kamer waarmee je direct verbonden bent met de tuin, maar het voelt alsof het bij het huis hoort. De meeste tuinkamers zitten dan ook aan het huis vast en zijn middels glazen wanden te sluiten. Hiermee houd je de wind buiten en de warmte binnen.

Tip 1. Lichtinval

Lichtinval is erg belangrijk voor een tuinkamer. Hierdoor voel je nog meer de betrokkenheid met buiten. Deze glazen aanbouw zit vaak aan de zuidkant van het huis gebouwd. Zo krijgt de kamer de meeste zon binnen en dat zorgt voor een aangename warmte.

Waar schijnt in jouw tuin de zon? Dat is misschien wel de eerste vraag die je moet stellen als je aan de slag wil met een tuinkamer. Hoe fijn is het op koude dagen dat de zon lekker naar binnen schijnt? Kies daarom wijs de plek voor jouw tuinkamer. Het hoeft natuurlijk niet vast aan het huis te zitten. Ook helemaal achterin de tuin is een mooie optie. Als de zon daar vaak schijnt, is een glazen bijgebouw een geweldige aanvulling voor je achtertuin. Het enige nadeel is dat je in de winter dan eerst even door de kou moet om er te komen. 

Tip 2. Het design van je tuinkamer

Denk goed na over het design van je nieuwe kamer. Ga je voor een volledig glazen dak of juist voor een lichtstraat? Met beide opties geniet je van extra licht en warmte overdag en ’s avonds van een prachtig uitzicht op de sterrenhemel.

Een andere sfeermaker in een tuinkamer is een kachel. Een knetterend vuurtje geeft net dat beetje extra warmte. Heerlijk als je je even wilt terugtrekken met een goed boek.

Tip 3. De inrichting van je tuinkamer

Als de tuinkamer staat, begint het leukste onderdeel: het inrichten ervan. Heb je al nagedacht over een zonwering? Een beetje schaduw in de zomermaanden kan geen kwaad. Ga jij voor jaloezieën of houd je meer van plissés? Denk goed na waar je de kamer het meest voor wil gebruiken.

Loungemeubelen zijn erg populair als de kamer dient om tot rust te komen of te borrelen met vrienden en familie. Is de ruimte groot genoeg voor een tweede set? Denk dan eens na over een dining tuinset. Perfect voor het diner of om leuke bordspellen aan te doen. Houd bij een grote eettafel rekening met de looppaden. Het looppad van het huis, door de tuinkamer, naar de tuin wil je graag makkelijk begaanbaar houden. 

Gek op de natuur? Plaats dan veel planten en bloemen in je buitenkamer. Het staat supergezellig én je hebt een fijne overloop naar de tuin. De lichtinval maakt de tuinkamer zéér geschikt voor zowel tuin- als kamerplanten. Dus ben jij net zo gek als wij op het buitenleven en heb je de ruimte? Ga dan snel aan de slag met je eigen tuinkamer.