Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Voortuin inrichten

Romee 24 juni 2019
Tuinstijlen

De voortuin is het gezicht van je huis. Helaas wordt er niet altijd zoveel aandacht aan de voortuin besteed. Mensen weten soms niet zo goed wat ze er mee moeten doen of hoe ze het willen inrichten. Dat snappen wij helemaal. Om er voor te zorgen dat ook jouw voortuin er mooi uitziet, hebben wij een aantal voortuin ideeën op een rij gezet. Lees snel verder!

Zorg voor eenheid

Grenst jouw voortuin aan die van jouw buren? Overleg dan om samen de voortuin aan te pakken. Wanneer jullie kiezen voor dezelfde bestrating en beplanting, creëren jullie eenheid en dat oogt een stuk mooier.

Strakke voortuin ideeën

Een strakke voortuin kun je op verschillende manieren maken. Wil je veel groen in je strakke voortuin? Kies dan voor buxushagen, lavendel of siergrassen. Die passen goed thuis in een strakke tuin. Snoei de buxushagen dan wel in strakke vormen. Wil je graag weinig onderhoud hebben aan je voortuin? Ga dan voor tegels of grind in combinatie met een buxushaag. Zo heb je weinig onderhoud, maar toch nog iets groen in de voortuin.

Voortuin inrichten

Landelijke voortuin ideeën

Straalt jouw huis een landelijke sfeer uit? Laat de landelijke sfeer dan ook terug komen in de voortuin. Bij een landelijke voortuin hoeft het allemaal niet zo strak. Maak een wandelpad naar de voordeur van klinkers. Gebruik vlinderstruiken en hortensia’s om de voortuin wat meer groen te geven. Om nog een klein zithoekje te maken, past een houten tuinbank helemaal thuis in de landelijke stijl. Is er nog ruimte over? Plaats dan nog een klein waterelement in de voortuin. Zo maak je jouw landelijke voortuin helemaal af.

Tips inrichten voortuin

Kleine voortuin ideeën

Heb jij een kleine voortuin? Dan kan het soms lastig zijn om deze in te richten. Omdat je beperkt bent in de ruimte moet je het logisch inrichten. Een balkonset is voor een kleine tuin de oplossing om toch een zithoekje te creëren. Zo’n bistroset is niet alleen heel handig, het geeft de voortuin ook meteen een gezellige sfeer. Wil je je voortuin toch wat kleur geven? Kies dan voor een aantal bloempotten met kleurrijke bloemen erin. Voor een speels effect plaats je een aantal bloempotten van verschillende formaten. Zo kan je toch nog genieten in de voortuin, wanneer je wat beperkt bent in de ruimte.

Kleine voortuin ideeën

Heb jij nog leuke tips over jouw voortuin? Laat het ons weten in een reactie!

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden