Kees Smit Tuinmeubelen beste tuinmeubelwinkel Benelux

kees-smit-tuinmeubelen-beste-tuinmeubelwinkel

Kees Smit Tuinmeubelen, met vestigingen in Almelo en Amersfoort, is uitgeroepen tot de beste Tuinmeubelwinkel van de Benelux in 2014. De prijs werd maandag 16 juni uitgereikt tijdens de B3 Benelux Tuinmeubelbeurs in Houten. B3 is de overkoepelende branchevereniging voor bedrijven die actief zijn met ontwikkeling, productie en verkoop van tuinmeubelen en –textiel.

De onderscheiding is toegekend door een onafhankelijke jury, gevormd door specialisten op het gebied van retail, tuinmeubelen en winkelinrichting. Kees Smit Tuinmeubelen kreeg de voorkeur boven drie andere genomineerde bedrijven uit Nederland en België. De jury heeft alle genomineerde bedrijven beoordeeld op het aanwezige assortiment en de verkoopwijze. Voor dit tweede onderdeel bezochten juryleden anoniem als consumenten de winkels. Deze ‘mystery guests’ keken vooral naar klantvriendelijkheid, productkennis en inrichting.

De jury is vol lof over de wijze waarop Kees Smit Tuinmeubelen zich profileert. “In de winkels troffen we heel vriendelijke mensen aan, die zich niet opdringen. Wat ook de doorslag heeft gegeven is dat Kees Smit op het gebied van social media en internet voorop loopt. Dit moderne ondernemerschap is in onze branche erg in opkomst”, zegt juryvoorzitter Reina Albinus.

Directeur Henk Smit:  “Wij zijn uiteraard heel trots en zien dit als een beloning voor onze wijze van werken. Wij zijn met onze zestig medewerkers continu bezig om een kwalitatief goede collectie samen te stellen en het de klanten vol passie naar de zin te maken.” In 2012 kreeg Kees Smit Tuinmeubelen van B3 al de onderscheiding “Beste tuinmeubelbedrijf van Nederland”. Het bedrijf werd toen getypeerd als “trendsetter” en een voorbeeld voor collega-tuinmeubelbedrijven.

Kees Smit Tuinmeubelen is al 50 jaar gespecialiseerd in de verkoop van tuinmeubelen. In Almelo beschikt het bedrijf over een toonzaal van 4.500 vierkante meter. Ook staat hier een groot logistiek centrum van waaruit de tuinmeubelen en aanverwante artikelen over heel Nederland worden bezorgd. In Amersfoort is vorig jaar op een zichtlocatie langs de snelweg A1 een tweede winkel geopend. Deze vestiging, met een vloeroppervlakte van 8.000 vierkante meter, is in zijn soort de grootste van Europa. Kees Smit Tuinmeubelen kan door de schaalgrootte een uitgebreid eigen assortiment aanbieden. Dit assortiment wordt zelf samengesteld en ingekocht.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.