Tuintrends 2022

Tuintrends 2022

Nieuwsgierig naar dé tuintrends van 2022? Ook dit jaar zijn er zes tuintrends vastgesteld door onze trendwatchers. Van een kleurrijke explosie tot aan een rustig design uit Japan. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren voor het zonnige nieuwe seizoen. Liever in het echt bekijken? Je vindt de tuintrends terug in onze Experience Stores XXL.

Tuintrend quiz

Benieuwd welke tuintrend het beste bij jou past? Doe de Tuintrend Quiz en laat je inspireren. 

Ontdek de 6 tuintrends van 2022

Trend 1: Rock the City

Stoer, stijlvol en sterk; een tuintrend met veel industriële kenmerken. Rock the City is onze stadstuin met harde materialen zoals beton, staal of aluminium. Dit geeft je tuin die krachtige uitstraling. Het ongerepte gevoel benadruk je nog meer door oude elementen toe te voegen. Of nog beter, als je dit al in je tuin hebt, niet te bewerken. Laat een oude muur juist intact en scoor op de markt een werktuig uit de industrietijd. Als je dan na een lange werkdag weer thuis bent, is de tuin de plek waar je met elkaar de dag eindigt. Samen genieten met je gezin of vrienden van de vrijheid van het moderne leven.

Tuintrend 2: Japandi

Stop de tijd en ontdek de tuintrend Japandi. Een trend waarbij je ontsnapt aan een drukke omgeving en jezelf de rust gunt van het zen wonen. De combinatie tussen Japans en Scandinavisch design was binnen al een tijdje populair. Nu zien we ook buiten deze trend doorzetten. Kenmerkend is het rustige kleurenpalet en organische vormen. Mooie, subtiele elementen die samen rust uitstralen. Je hoeft hier dus niet uit te pakken, slechts enkele aankleding is al genoeg. Zoals Leonardo da Vinci ooit zei: “Eenvoud is de ultieme verfijning.”

Tuintrend 3: Club Chique

Gezelligheid, luxe en comfort, wie wil dat nu niet in de tuin? Club Chique neemt je mee naar de sfeer van een 5-sterren hotellounge. Met rijke warme stoffen en luxe details tover je je tuin om tot een nieuw chic verblijf. Het belangrijkste bij deze trend is dan ook comfortabel loungemeubilair. Hierin is het relaxen geblazen voor jou en je partner. Voor nog meer luxe gevoel mag een vleugje goud niet ontbreken. Zo krijg je thuis die elegante én chique uitstraling. Dan rest jullie alleen nog het glas te heffen op alle mooie herinneringen samen en welke nog zullen volgen. 

Tuintrend 4: New Retro

Retro is terug van weggeweest. De tuin is er klaar voor om nieuw met oud te combineren. Haal de vintage items van zolder of van de kringloop en ga terug in de tijd. De warme tonen van de jaren 70 staan weer geweldig in de tuin. Het kleurenpalet is dan ook kleurrijk en creatief. De oude rotan meubelen van vroeger zijn vervangen voor moderne tuinmeubelen van wicker. Dit vlechtdraad heeft de juiste looks én is bestand tegen de Nederlandse weersinvloeden. Met nieuwe ontwikkelingen en de juiste funky patronen haal je de trend New Retro naar je eigen tuin.

Trend 5: Colorful World

Maak een kleurrijk statement met de tuintrend Colorful World. Met bonte kleuren en materialen brengen we elementen vanuit de hele wereld samen. Keuzes maken was nog nooit zo makkelijk, alles past namelijk bij en door elkaar. Je moet wel van een beetje kleur en opvallende accessoires houden. Die staan centraal in deze trend. Maak het nog persoonlijker door souvenirs toe te voegen van eigen vakanties. Zo krijgt je tuin of balkon nog meer dat wereldse gevoel. Wij kijken uit naar alle creatieve tuinen deze zomer!  

Tuintrend 6: Staycation

Dichtbij genieten is helemaal van nu. Met lichte en praktische meubelen zet jij je Staycation voort, daar waar jij het wilt. Van je eigen tuin tot aan het bos, deze trend zorgt voor dat fijne vakantiegevoel. Niets moet, maar alles mag. De kleuren van deze tuintrend zijn zachte tinten groen, roze en blauw. Deze komen namelijk in een natuurlijke omgeving goed tot hun recht. Ideaal zijn de meubelen van aluminium hierbij. Die til je makkelijk op en verplaatst je naar dat plekje waar de zon nog wel schijnt. Een goed boek erbij en de vakantie kan beginnen.