• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

De derde generatie Smit

In het kader van ons 80-jarig jubileum delen we iedere maand een verhaal uit onze historie. Dit verhaal gaat het over Henk Smit, die in 2011 het stokje overneemt van zijn vader Kees.  

Familiewaarden als merkwaarden

Henk groeit op tussen de tuinmeubelen. Hij is nog te jong om vanuit school alleen thuis te blijven en moeder Rietje wil graag zoveel mogelijk op de werkvloer zijn. Dus fietst hij na afloop van elke schooldag naar de winkel aan de Ambachtstraat. Daar mag hij mee op de vrachtwagen en helpen in het magazijn. Later biedt hij helpende handjes in de showroom, als hij vrij van school is of even niks anders te doen heeft. 

Uiteraard heeft Henk vakantiebaantjes bij Kees Smit Tuinmeubelen. Als klein jochie kan hij al twee zware stoelen tegelijk tillen, vertelt hij met trots. “Als ik medewerkers zie kijken, til ik er nog eens twee op. Daar zat een stukje bewijsdrang. Vooral om aan te tonen dat ik niet het luie zoontje van de baas ben.” Daarom vindt hij het fijn dat hij al van jongs af aan mag helpen in het magazijn en in de showroom. Om te laten zien, jongens, ik wil met jullie voorop in de strijd. Natuurlijk gelooft hij in het product tuinmeubelen en het concept Kees Smit Tuinmeubelen, al is dat dan nog niet zo uitgedokterd als vandaag. Henk: “Een strategie hebben wij pas echt vastgelegd sinds 2018. Voorheen deden we alles vooral op gevoel. Dat gevoel van destijds wijkt niet veel af van hetgeen wat we nu doen. Nu doen we het alleen met een duidelijker uitgeschreven doel en richting. De waarden van Kees Smit Tuinmeubelen zijn niks anders dan onze familiewaarden." 

Henk neemt het stokje over van Kees

Henk gaat na zijn studie direct werken bij zijn vader. Hij is dan 21 jaar. Na een aantal jaar vraagt hij of hij het roer van zijn vader mag overnemen. Kees knikt dat het goed is. Het bedrijf had een tijdje stil gestaan. “Ik was de lol van het ondernemen na de dood van Rietje kwijtgeraakt”, zegt Kees. Hij twijfelt geen moment en maakt direct een plan om zijn opvolging te regelen. 

Henk is 27 jaar als hij in 2011 de zaak overneemt van zijn vader. Hij is daarmee de derde generatie die het bedrijf runt. Onder zijn hoede groeit Kees Smit Tuinmeubelen in ruim tien jaar van 35 naar circa 450-500 medewerkers. Inmiddels heeft het bedrijf drie webshops (Nederland, België en Duitsland) en drie vestigingen, in Almelo, Amersfoort en Venlo. 19 december openen de deuren in Venlo. Henk: “We kijken hier met zijn allen erg naar uit. Een trots gevoel overheerst”. 

Tevens sluiten wij met dit verhaal ons jubileumjaar af. Wij blikken terug op een mooi jubileum ter ere van ons 80-jarig bestaan! Wij zijn blij dat wij dit samen met jullie hebben kunnen vieren door verhalen en foto’s uit de historie van Kees Smit Tuinmeubelen te delen. We zijn overspoeld met mooie en enthousiaste reacties. Wij zijn daarvoor erg dankbaar.