• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

 • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Geschiedenis

Kees Smit Tuinmeubelen is een écht familiebedrijf, bestaande uit drie generaties. Waar opa en oma begonnen met de verkoop van huishoudelijke artikelen, specialiseerde Kees Smit zich na de overname in de verkoop van tuinmeubelen. Zoon Henk Smit nam het stokje in 2011 over en zet het bedrijf op dit moment nog steeds voort. Hieronder blikken we terug in de tijd.

 

 • 2022

80-jarig jubileum

Dit jaar bestaat Kees Smit Tuinmeubelen 80 jaar. Dit hebben we mede te danken aan de mooie basis die er in het verleden door familie Smit en veel collega’s die er nu nog werken, is gelegd. Dankbaarheid overheerst. Daarom staan we dit jaar op verschillende momenten stil bij deze bijzondere mijlpaal. Met 80 jaar ervaring in de branche is ons doel om van iedereen een ambassadeur te maken.
Lees meer
 

 • 2021

Verhuizing naar nieuw distributiecentrum

Klaar is Kees! Het nieuwe distributiecentrum met een foodprint van 30.000 m2, een effectieve opslagcapaciteit van 85.000 m2, 32 laaddocks en een kantoorruimte van 1800 m2 is opgeleverd en in het najaar in gebruik te genomen. Aan de zijkant van het pand bevinden zich 3 afhaalpunten voor klanten. Met deze nieuwe locatie hopen we de groei beter te kunnen faciliteren en weer dat stapje verder te gaan in de klantbeleving.
Lees meer

Forse verbouwing pand in Venlo

Door deze verbouwing, waarbij er een extra verdieping op het pand komt, kunnen we ons droompand realiseren. Hiermee kunnen we een Experience Store XXL creëren met de juiste uitstraling en vierkante meters die bij Kees Smit Tuinmeubelen past. Dat dit een langere aanlooptijd met zich meebrengt en we in het najaar van 2022 onze deuren openen, nemen we graag op de koop toe. Voor ons is het belangrijker dat we een pand realiseren waarin we samen nog vele jaren werk- en winkelplezier kunnen beleven.
Lees meer

 • 2020

Start nieuwbouw distributiecentrum Almelo

Omdat onze tuinmeubelen uit voorraad worden geleverd, is er veel opslagcapaciteit nodig. Om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren hebben we in de loop van de jaren vaak moeten uitbreiden qua opslagruimte. Dit is logistiek gezien niet optimaal. Doordat we in ons nieuwe distributiecentrum vanuit één centraal punt werken kunnen we slagvaardiger werken en de groei faciliteren. Dit stelt ons in staat om steeds een stapje verder te gaan in de klantbeleving. Het nieuwe distributiecentrum heeft een foodprint van 30.000 m2 en een effectieve opslagcapaciteit van 85.000 m2.
Lees meer

Aankondiging derde vestiging in Venlo

Kees Smit Tuinmeubelen slaat zijn vleugels uit naar Venlo. Hierdoor zijn we (nóg) beter bereikbaar voor (potentiële) klanten uit Zuid-Nederland, België en Duitsland. In december 2020 wordt het nieuws naar buiten gebracht. Omdat het noodzakelijk is om hier eerst op logistiek vlak klaar voor te zijn en omdat de nieuwbouw van het distributiecentrum nog in volle gang is, kiezen we er bewust voor om dit stap voor stap te doen. Op deze manier kunnen we het puntje op de i blijven zetten voor onze klanten. De opening van de vestiging in Venlo vindt in het najaar van 2022 plaats.
Lees meer

Brand in één van de magazijnen

Op 5 mei breekt er in het hoogseizoen brand uit in het magazijn in Vroomshoop. Gelukkig is er niemand gewond. Nadat de impact van de brand groter blijkt te zijn dan gedacht, sluiten we tijdelijk onze deuren en webwinkels. We willen geen beloftes doen richting klanten die we niet waar kunnen maken. Onze medewerkers zetten alles op alles om zo snel mogelijk terug te zijn en klanten te kunnen ontvangen op een manier zoals ze van ons gewend zijn. Hierbij komen ongekende krachten naar boven waardoor #TEAMKEES hechter wordt dan ooit tevoren. Wat dat betreft heeft de brand ons ook wat in positieve zin gebracht.

 • 2019

Beste Twentse ondernemer

Naast ‘meest innovatieve e-commerceprofessional’ van Nederland mag Henk zich nu ook ‘Beste Twentse Ondernemer 2019’ noemen. Een titel waar hij trots op is en die hij wederom graag opdraagt aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd, waaronder zijn collega’s en familie. Hij vindt het vooral mooi om te horen dat de jury hem ziet als ‘een ondernemer die de traditie van het familiebedrijf eert maar ook naar de toekomst kijkt.’ Iets waar vader Kees stiekem ook wel een beetje trots op is.
Lees meer​​​​​​​

Uitbreiding managementteam

Kees Smit Tuinmeubelen groeit. En hoe… De snelle groei maakt dat we in juni op zoek zijn gegaan naar twee nieuwe directeuren ter versterking van het huidige managementteam, dat naast Henk Smit bestaat uit Mitchel Oude Nijhuis en Ohannes Malihas (beide mede-eigenaar). Het team wordt in december uitgebreid met Wilma de Goede als Financieel Directeur en Arnold van der Meer als Directeur Supply Chain. Beide brengen de nodige kennis en ervaring mee om ons te helpen de organisatie verder te professionaliseren.
Lees meer​​​​​​​

Meest innovatieve E-commerceprofessional van Nederland

Henk wordt in juni verkozen tot meest innovatieve e-commerceprofessional van Nederland. De trots is groot. Nu staan we ook in het rijtje met Pieter Zwart van CoolBlue. Dit is de kroon op ons werk. Henk draagt de prijs op aan de medewerkers, die iedere dag het puntje op de i zetten. Binnen Kees Smit vieren we namelijk geen individuele successen.
Lees meer​​​​​​​

Delen eigenaarschap

Henk zet een mooie en bijzondere stap. Hij deelt het mede-eigenaarschap met Mitchel Oude Nijhuis (Directeur E-Commerce en Marketing) en Ohannes Malihas (Directeur Retail). Ondanks dat hij de afgelopen jaren het bedrijf met veel fijne mensen heeft gedraaid en hij deze mensen en zijn familie achter zich voelde staan, stond hij er feitelijk alleen voor. Daarom heeft hij besloten het mede-eigenaarschap te delen. Mitchel en Ohannes werken al vele jaren voor het bedrijf en hebben samen de snelle groei en ontwikkeling doorgemaakt. Het meerderheidsbelang van het familiebedrijf blijft bij Henk maar met Ohannes en Mitchel als mede-eigenaar is het bedrijf nog meer toekomstproof en is de zekerheid en continuïteit van Kees Smit nog meer gewaarborgd.
Lees meer​​​​​​​

 • 2017

Webwinkel Duitsland

Het stijgende aantal Duitse bestellingen is de aanleiding geweest om in maart 2017 te starten met de Duitse webwinkel.

 • 2016

Webwinkel België

In februari is de Belgische webwinkel van Kees Smit Tuinmeubelen gelanceerd. Vanaf dit moment is het ook mogelijk om online tuinmeubelen vanuit België te bestellen.

Uitbreiding showroom Almelo

Begin 2016 wordt het totaal gestripte en verbouwde pand van Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo geopend. Een verdubbeling van de showroom met ruimte voor maar liefst 500 sets en 200 soorten sierkussens.

 • 2013

Showroom Amersfoort

In februari wordt de vestiging in Amersfoort geopend. Het geheel nieuw gebouwde pand bevindt zich op het talud van de snelweg A1 bij Amersfoort. Hierdoor is Kees Smit Tuinmeubelen beter bereikbaar voor heel Nederland.

 • 2012

Webwinkel Nederland

In het jaar 2012 wordt de eerste webwinkel van Kees Smit Tuinmeubelen gelanceerd. Vanaf dit moment is het mogelijk om in Nederland online tuinmeubelen te bestellen.

 • 2011

Overname zoon Henk

De passie voor tuinmeubelen in inmiddels een gezamenlijke passie geworden van vader Kees en zoon Henk. Op zijn 21e is Henk klaar met zijn opleiding en wil hij beslist in het bedrijf aan het werk. Nog maar 27 jaar is Henk, als hij het bedrijf in 2011 van zijn vader overneemt. De zaak telt op dat moment zo'n 35 medewerkers, bestaat uit één vestiging in Almelo (vestiging Amersfoort is in aanbouw) en is vooral regionaal actief.

 • 2007

Distributiecentrum

In 2007 wordt op het industrieterrein in Almelo een groot magazijn met een opslagruimte van 15.000 m2 gebouwd. Dit distributiecentrum dient tevens als afhaalmagazijn. Afhalen is hier direct mogelijk waardoor tuinmeubelen nog dezelfde dag in de tuin staan.

 • 2001

Website Nederland

Om bezoekers te informeren en ze tevens een indruk te geven van de omvang van de showroom in Almelo (4.500 m2) heeft Kees Smit een website opgezet. Hierdoor, maar voornamelijk door veel goede klantervaringen, wordt Kees Smit een begrip in heel Nederland.

 • 1990

Showroom Almelo

In 1990 wordt de huidige locatie in Almelo geopend. Uniek in die tijd (en nog steeds!) om het hele jaar door tuinmeubelen te verkopen met een dusdanig groot aanbod.

 • 1981

Pand op bedrijventerrein

Het door Kees gebouwde pand op het bedrijventerrein wordt in gebruik genomen, midden in de weilanden tussen de koeien. Kees Smit is hiermee een voorloper van detailhandel buiten de bebouwde kom en is ook één van de eersten in Nederland met een Paasshow op 2e Paasdag. Op deze locatie specialiseert Kees Smit zich in tuinmeubelen. Enkele jaren later wordt de huishoudzaak van de hand gedaan om de focus op de tuinmeubelen te leggen.

 • 1972

Overname zoon Kees

Mede door de komst van schoondochter Rietje vertrouwen de ouders van Kees hem de zaak toe. In 1972 wordt dit officieel en neemt Kees de zaak over.

 • 1965

Op de stoep

Door de komst van meer auto's werd het venten langs de dorpen min of meer overbodig. Hierdoor wordt de huishoudzaak groter en groter. Op de stoep van deze huishoudwinkel, is bij zoon Kees de liefde voor de tuinmeubelen ontstaan. In die tijd nog slechts een seizoenartikel, zoals kerstversiering en schaatsen dat in de winter waren.

 • 1952

Mobiele winkel

Na een aantal jaren met paard en wagen huishoudelijke artikelen te hebben verkocht, worden paard en wagen ingeruild voor een Tempo Matador. Een échte vrachtwagen, al heeft deze meer weg van een bestelbus van tegenwoordig.

 • 1942

Paard & wagen

In 1942 beginnen de ouders van Kees met de verkoop van huishoudelijke artikelen. Van kop en schotels tot mattenkloppers, ze verkopen vrijwel alles. Vader Henk gaat met paard en wagen langs de boeren en door de dorpen rondom Almelo. Moeder Corrie verkoopt dezelfde spullen vanuit de voorkamer van hun huis.